{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porsche zabilježio gubitke

S
13.10.2010. u 20:20
0
0
Porsche zabilježio gubitke
0
Porsche zabilježio gubitke
Njemački proizvođač luksuznih automobila "Porsche" saopštio je danas da je zabilježio finansijski gubitak zbog neuspješnog pokušaja da preuzme firmu "Volkswagen" i procijenio da će sljedeće godine ostvariti još manji profit.
"Porsche" je zabilježio neto gubitak od 454 miliona eura u fiskalnoj godini koja je okončana 31. jula, navodi se u saopštenju.

Gubitak je manji od očekivanog i značajno bolji od stanja u 2008.-2009. godini, kada je "Porsche" pretrpio rekordan manjak od 3,5 milijardi eura.

U saopštenju se navodi da je najnoviji poslovni rezultat posljedica negativnog efekta usljed neuspješnog pokušaja iz decembra 2009. godine da se preuzme kontrola nad najvećim evropskim proizvođačem automobila "Volkswagenom".

Proizvođač legendarnog sportskog modela "911" tada je preuzeo veliki dio "Volkswagenovog" duga u namjeri da otkupi kompaniju, ali je plan propao zbog globalne finansijske krize.

Na kraju se situacija preokrenula, pa je "Volkswagen" pokrenuo proces kupovine "Porschea" u nekoliko faza i restrukturisanja čitave kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: