Stalna evolucija
21

Porsche proširio ponudu opcija za model 911 Carrera

Klix.ba
Najznačajnija novost koja će obradovati evropske kupce aktuelne Carrere S/4S je ručni 7-stepeni mjenjač koji Porsche nudi u kombinaciji s paketom Sport Chrono.

Porsche je krajem 2018. godine predstavio osmu generaciju definitivno najpoznatijeg sportskog automobila svih vremena koji se decenijama krije iza broja 911, prvi potencijalni kupci modela Carrera S i Carrera 4S (Serije 992) morali su prihvatiti činjenicu da se najnoviji 911 nudi samo u kombinaciji sa superbrzim automatskim mjenjačem kojem asistiraju dva kvačila (PDK).

S obzirom da u Porscheu vode računa o željama svojih kupaca i insistiraju na neprestanoj evoluciji svojih automobila, aktuelne Carrere S i 4S koje će se prodavati u Evropi sada se mogu dobiti i u kombinaciji s ručnim 7-stepenim mjenjačem koji Porsche nudi u kombinaciji s unaprijeđenim paketom Sport Chrono koji krasi i novi 911 Turbo S.

Porsche 911 Carrera S u kombinaciji s tri papučice (koja će prijati ljubiteljima tradicionalnih rješenja) lakši je 45 kilograma od Carrere S s dvije papučice, a iz mjesta do "stotke" stiže za 4,2 sekunde i razvija 308 km/h.

Na proširenoj listi opcija za Carrere sada je i sistem Smartlift koji prema ranije unesenim GPS koordinatama automatski podiže visinu prednjeg kraja automobila do 40 milimetara, a u opciji je i dodatno smanjenje mase automobila čija se unutrašnjost sada može obložiti kožom s izgledom, bojom i prošivima koji podsjećaju na rješenja iz prvog Porschea 911 Turbo (930).

Evoluciju zaokružuje zanimljiva nova boja karoserije (Python zelena) i ambijentalno osvjetljenje kabine sa sedam ponuđenih boja.