"Auto motor und sport"
0

Porsche Panamera najbolji automobil u luksuznoj klasi

Sarajevo-x.com
Porsche Panamera je ponovno proglašen najboljim u svojoj klasi. Čitatelji najutjecajnijeg njemačkog stručnog časopisa „Auto motor und sport“ proglasili su ovaj luksuzni sportski coupe s četiri vrata za najbolji automobil u kategoriji luksuzne klase automobila.

Nedugo nakon službenog predstavljanja Porscheovog novog „Gran Turismo“ modela, u septembru prošle godine, uslijedile su dvije najprestižnije nagrade čitatelja i eksperata - „Zlatni volan“ čitatelja stručnih magazina Bild am Sonntag i Auto Bild za „Novi automobil godine“ u klasi luksuznih sportskih automobila, kao i „Auto Trophy“ njemačkog stručnog časopisa Auto Zeitung.

Nagrada čitatelja za „Najbolje automobile godine“, koja se dodjeljuje još od 1977.godine, obuhvata i rezultate jednog od najeminentnijih stručnih magazina, „Auto motor und sport“.

Osim kod čitatelja i eksperata, Panamera uživa veliku popularnost i kod kupaca širom svijeta: već u decembru je s proizvodne trake Porsche tvornice u Leipzigu sišao i pronašao put do svog kupca 10.000-ti primjerak modela Panamera