Povratak?
3

Porsche Motorsport pripremio Cayman GT4 s rally specifikacijom

Klix.ba
Trkaći odjel Porschea će konceptni Cayman GT4 s rally specifikacijom isprobati na predstojećem reliju u Njemačkoj (WRC), a odluka o proizvodnji još nije donesena.

I dok u Porsche Motorsportu privode kraju razvoj i testiranje nove generacije Caymana GT4, u ovom slučaju poigrali su se aktuelnim trkaćim Caymanom GT4 Clubsport (izvorno napravljenim za nastupe na kružnim trkama) koji su modificirali po specifikacijama koje su bitne u svijetu rally automobila.

Konceptna verzija Porscheovog manjeg Coupea s centralno smještenim motorom, koji je dokazao da je mnogo više od ulaznice u svijet Porschea 911, vatreno krštenje imat će za nekoliko dana na WRC reliju u Njemačkoj gdje će Porscheovi najbolji inžinjeri prikupiti vrijedne informacije "s terena" koje će na kraju doprinijeti donošenju konačne odluke o sudbini projekta koji, nezvanično, najavljuje Porscheov povratak na rally scenu.

Tehničkih detalja o rally verziji Caymana, čiju verziju za kružne trke pokreće 3,8-litarski 6-cilindarski boxer motor s 380 konjskih snaga, još uvijek nema. U Njemačkoj će ga voziti Porscheov tvornički vozač Romain Dumas.