Gužva u "zelenom paklu"
7

Porsche intenzivno testira na Nürburgringu, ali nisu jedini

D. B.
Videomaterijal iza kojeg stoji kanal AutoAddiction pokazuje aktuelna testiranja prototipa u završnoj fazi koja na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife sprovodi nekoliko automobilskih kompanija.

10-minutni videomaterijal iza kojeg stoji YT kanal AutoAddiction ponajbolje pokazuje koliko su za nekolicinu automobilskih kompanija koje proizvode sportske automobile važni testni kilometri koje njihovi prototipi u završnoj fazi "nakucaju“ na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife.

Među testnim modelima koji su ovaj put uhvaćeni u objektiv kamere posebno se ističe buduće izdanje Porschea 911 GT3, a tu je i buduća najsnažnija verzija modela 718 Cayman koja će na sebi nositi oznaku GT4 RS.

Svoje krugove kroz "zeleni pakao“ ovih dana "vrti“ i prototip Mercedesovog Coupé modela AMG GT Black Series, a iz iste kompanije na Nordschleife su poslali i prototipe nove S i E-Klase. Tu je i VW Golf R na osnovici osme generacije, ali i novo izdanje najsnažnijeg Audija iz C segmenta koji na sebi već godinama nosi oznaku RS3.

Među najzvučnijim automobilima definitivno su spomenuti Porscheovi modeli i Jaguarovo novo najsnažnije izdanje SUV-a F-Pace koje pokreće 5-litarski V8 motor potpomognut mehaničkim kompresorom.