S električnim Taycanom
0

Porsche Discover The Unknown na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu

(Foto: Klix.ba)
Neodoljiva i unikatna duša centralnog i jugoistočnog dijela Evrope jednostavno zaslužuje biti istražena, otkrivena, predstavljena i prepričana. Uz malo hrabrosti, a puno radoznalosti započela je avantura pod nazivom Discover The Unknown, u čijoj je glavnoj ulozi Porsche Taycan Turbo S.
S postavom od 761 električnog "konja", od novembra prošle godine bešumni Taycan Turbo S obilazi 26 zemalja, tražeći zanimljive lokacije, interesantne ljude i ukusne specijalitete. Do sada je električni Porsche istraživao Rumuniju, Mađarsku, daleku Estoniju, Latviju, a električni ljubimac u zanosnoj boji predstavio se i u našoj Bosni i Hercegovini, dolazeći nam iz Crne Gore. Putovanje koje je počelo vožnjom na fenomenalnoj, ako ne i najboljoj, vozačkoj cesti na svijetu, prevoju Transfăgărășan u Rumuniji, početkom prošle sedmice nastavilo se kroz ceste i ljepote Bosne i Hercegovine. Tako se šetačima na Baščaršiji pridružio zanosni Porsche Taycan, ponosno paradirajući do znamenitosti našeg Sarajeva, a neke od trenutaka zatočili smo u ove fotografije.

U srijedu je kompanija Porsche BH d.o.o. organizovala večernje druženje ekipe Discover The Unknown sa članovima Porsche Cluba Bosne i Hercegovine, koji ponosno broji 39 entuzijasta iz čak 14 gradova Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom gospodin Armin Mulović, brand manager marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je: "Porsche BH d.o.o, uvoznik automobila marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu, je u kooperaciji s glavnim biroom za PCEE (Porsche centralnu i istočnu Evropu) i agencijom koja je dobila priliku da snima film pod nazivom "Discover the Unknown".

Armin Mulović, brand manager Porsche Bosna i Hercegovina (Foto: Klix.ba)
Armin Mulović, brand manager Porsche Bosna i Hercegovina (Foto: Klix.ba)

"Suština je da smo dobili priliku da i u Bosni i Hercegovini također ovaj projekt zaživi. Cilj je prikazati da prvi potpuno električni Porsche automobil, Taycan Turbo S, kroz putovanje državama centralne i istočne Evrope, omogućava i zauzima mjesto kao električno vozilo na tržištu Bosne i Hercegovine. Ako se sjećate, Taycan smo promovisali prošle godine, kada i nije bilo jednostavno to uraditi, međutim danas slobodno možemo biti ponosni da smo do sada imali 2 isporuke našim klijentima, a također imamo i potražnju za ostalim Taycan modelima, registrovali smo Taycan Turbo, a imamo u najavi i dolazak modela Taycan Cross Turismo", istakao je Mulović.

"Svjesni smo da je projekt "Porsche Destination Charging" mnogo olakšao snimanje filma "Discover the Unknown", jer su naši gosti imali mogućnost da pored prirodnih ljepota, kulturne baštine i dosta drugih zanimljivih destinacija, imaju priliku i da pune Taycan Turbo S i Cayenne E-Hybrid u hotelima gdje su bili i smješteni, a gdje smo instalirali Porsche punjače, a sve kako bi mogli nastaviti svoj put. Na to smo ponosni, jer smo u 2020. godini dobili prvu nagradu kao Porsche Centar u cijelom svijetu koji je instalirao najveći broj punjača u jednoj godini", nastavio je brand manager Porschea u BiH.

Gospodin Mulović je ovom prilikom istakao da u 2021. godini možemo biti ponosni i kazati da Taycan zaista i živi na našem tržištu.

"Imamo 32 lokacije sa po 2 punjača. To znači da imamo 64 instalirana punjača po 11kW u cijeloj Bosni i Hercegovini. Gradovi i mjesta u kojima su punjači instalirani su: Sarajevo, Jahorina, Trebević, Zenica, Travnik, Tuzla, Bijeljina, Banja Luka, Modriča, Livno, Trebinje, Mostar, Neum, Zvornik, Međugorje, Bihać, Mrkonjić Grad i Vlašić. Sada možemo reći da je moguće voziti svako električno i hibridno vozilo u Bosni i Hercegovini. Iskreno se nadamo da ćemo u skorijoj budućnosti imati instalirane i DC-brze punjače. Turneja za film "Discover the Unknown" se nastavlja dalje u drugim zemljama CEE regije, dok će Porsche BH i dalje ulagati maksimalnu pažnju kada je riječ o instalaciji punjača za električna vozila i prodaji električnih vozila."

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Za skoru budućnost Porschea u BiH gospodin Mulović je najavio: "U drugoj polovini jula ili prvoj polovini augusta ove godine očekujemo i dolazak modela Taycan CROSS Turismo, gdje nas očekuje i njegova promocija te se radujemo da ćemo imati priliku našim gostima prirediti još jedan spektakl."

Što se tiče projekta Discover the unknown, ova najduža testna vožnja nastavlja se, a možete je pratiti na oficijelnom instagram profilu @discovertheunknownroadtrip.