Odgovor Italijanima
20

Policija u Dubaiju dobila Lamborghini Urus Performante, patrolirat će turističkim destinacijama

D. B.
Kada je italijanska policija dobila Lamborghini Urus Performante, ljubitelji automobila su se šalili da policija Dubaija mora pratiti trend, a upravo se to sada i dogodilo.

Crossover je isporučen tokom Dubai Airshowa te je već ušao u službu nakon određenog perioda potrebnog za pripreme i modifikacije, a kako bi zadovoljio potrebe policije. Promjene eksterijera su relativno male, no uključuju zeleno - bijelu livreju s policijskim logotipom. Tu su i policijska svjetla, kao i sirena.

Lamborghini nije objavio fotografije unutrašnjosti, no poznato je da je ugrađen display za poruke, kao i pretinac za oružje. U prostoru za prtljag je također pretinac za policijsku opremu, kao i defibrilator.

Major genera Ahmed Mohammed bin Thani je rekao da će Urus Performante biti podrška policiji Dubaija u boljem služenju javnosti, održavanju sigurnosti i pružanju usluga na popularnim turističkim destinacijama. Crossover je ujedno i dio napora za povećanje broja policajaca na ulici.

Urus Performante pokreće 4,0-litarski V8 motor koji razvija 657 KS i 850 Nm obrtnog momenta, od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 306 km/h.