Stiže naredne godine
32

Polestar otkrio izgled svog prvog SUV-a

D. B.
Prije pandemije koronavirusa, problema u lancu dobavljača i međunarodnih konflikata u svijetu, najavljeno je da 2021. godine stiže novi Polestarov električni automobil, ali je nakon svega kompanija tek sada otkrila njegov izgled.

S obzirom na činjenicu da je inspirisan konceptom Precept, riječ je o SUV-u, a ne o sedanu. U međuvremenu smo vidjeli automobil pod kamuflažom, a sada je Polestar u potpunosti otkrio izgled svog prvog SUV-a pod nazivom Polestar 3.

Osim prvog pravog uvida u dizajn, iz Polestara su ponudili i informaciju da će produkcijska verzija imati premijeru u oktobru. Ulazak na tržište SUV-ova je veoma važno za svakog proizvođača, a kako se krećemo ka autonomiji, Polestar 3 će biti spreman.

"Polestar 3 će vremenom ponuditi autonomnu vožnju autoputem baziranu na LiDAR senzoru vrhunske klase iz kompanije Luminar, kao i centraliziranom NVIDIA kompjuteru", saopćeno je iz kompanije.

Novi električni motor će pokretati dva motora, a imat će i veliku bateriju s dometom većim do 600 kilometara.

Proizvodnja počinje početkom naredne godine, a obavljat će se u SAD-u i Kini.

"Polestar 3 je SUV za električno doba. Naš dizajnerski identitet evoluira s ovim visokim i velikim luksuznim električnim automobilom snažnog individualnog karaktera brenda. Ovim automobilom vraćamo 'sportski duh' SUV-ovima i ostajemo vjerni našim korijenima performansi", dodaju iz Polestara.

Švedski brend ne namjerava stati na Polestaru 3, jer će svake tri godine na tržište plasirati novi model.