Vrijedna 4 miliona dolara
45

Pogledajte unutrašnjost prve Lamborghinijeve jahte: Luksuz upakovan u "superautomobil na vodi"

M. G.
Foto: Instagram/Tecnomar Yachts
Foto: Instagram/Tecnomar Yachts
Ako ste se ikada pitali kako bi izgledala jahta koju je dizajnirao Lamborghini, ne morate više nagađati. Ekipa iz Supercar Blondie donosi ekskluzivan uvid u ovo ekstravagantno plovilo s vrtoglavom cijenom.

Lamborghini je poznat po svojim ekscentričnim i vrhunskim dizajnerskim karakteristikama, te posvećenosti da sve bude na najvišem nivou.

Ova Lamborghini jahta – nazvana Tecnomar Lamborghini 63 ne razlikuje se po raskoši, donoseći ozbiljno luksuzne karakteristike uz brojne nagovještaje dizajna legendarnog talijanskog proizvođača superautomobila.

Izgleda elegantno, sa tamnim bojama, uglovima i detaljima koji stvaraju dojam da ste u ogromnom superautomobilu.

Tu je autentičan Lamborghini volan, kao i dva dugmeta za zaustavljanje i startanje, koji kontrolišu dva V12 motora sa ukupno 2.000 konjskih snaga.

To je ogromna snaga, čak i za jahtu.

Naravno, kada govorimo o Lamborghini jahti, sve je dizajnirano da bude ekstravagantno.

Luksuz se ne zaustavlja na palubi – unutrašnjost jahte također odiše elegancijom.

Spustite se malim stepeništem i pronaći ćete spavaću sobu sa vlastitim kupatilom opremljenim svim modernim sadržajima, kao i neobičnim karakteristikama poput umivaonika i toaleta od karbonskih vlakana, sve u istom sofisticiranom stilu kao i ostatak plovila.

Ako ste se ikada pitali kako izgleda toalet od karbonskih vlakana, ova superjahta daje odgovor i na to pitanje.

Jahta također posjeduje drugu spavaću sobu koja se može koristiti kao dnevni boravak, ovisno o potrebama.

Sve je napravljeno prema najvišim standardima i završnoj obradi koja se provlači kroz cijelu jahtu.

Govoreći o Tecnomaru za Lamborghini 63, Stefano Rutigliano, direktor strategije Automobili Lamborghini, rekao je: "Ponosni smo što vidimo suštinu Lamborghinijeve DNK kako plovi morem sa istim stavom naših super sportskih automobila koji jure asfaltom. Ova jahta je dokaz da su zajedničke vrijednosti i savršena sinergija dva tima (Lamborghini i The Italian Sea Group) ključ za ostvarivanje odličnih projekata."

Naravno, Lamborghini jahta dolazi sa odgovarajućom cijenom.

Cijena iznosi oko 4.000.000 američkih dolara, a za one koji imaju novac i žele se dočepati jednog od ovih plovila, zagarantovano je da će dobiti impresivnu mašinu izuzetno visokih performansi.