Vrijeme 6:57.578
83

Pogledajte rekordni krug Subarua WRX STI Type RA NBR na Nurburgringu

Klix.ba
Kompanija Subaru je objavila kompletan video rekordnog kruga postavljenog na stazi Nurburgring snimljen kamerom postavljenom u unutrašnjosti automobila.

Uz snimak cijelog kruga, objavljen je i video koji pokazuje šta je sve morala proći Subaruova ekipa kako bi pokušaj obaranja rekorda na Nurburgringu bio uspješan. Automobil je stazu prešao za 6 minuta i 57 sekundi.

Subaru WRX STI Type RA će se u prodaji naći početkom 2018. godine, no, taj automobil ne treba pomiješati s ovim. Naime, kako bi oborio rekord, Subaru je napravio trkaći automobil u saradnji s Prodriveom. Njegov 2,0-litarski četverocilindrični boxer motor s turbopunjačem razvija 600 KS, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko sekvencijalnog mjenjača sa reli specifikacijama te kontrolom putem lopatica. Automobil posjeduje potpuno prilagodlivi ovjes, kao i specijalni body kit koji stvara dodatnih 295 kg downforcea.

Međutim, produkcijski Type RA neće biti značajno manje impresivan, imat će 310 KS i poboljšani ovjes, 19-inčne BBS naplatke i mnoge komponente od karbonskih vlakana kako bi se uštedjelo da težini. Subaru će proizvesti svega 500 prmijeraka, a isporuke se očekuju početkom sljedeće godine.

Vezani članci