Zvuk i slika
20

Pogledajte kako se na stazi "igraju“ Mika Hakkinen i McLaren F1 GTR

Klix.ba
Dvostruki prvak u Formuli 1 Mika Hakkinen otkrio je da postoji mogućnost njegovog povratka u svijet automobilskih trka, a u međuvremenu je na stazi Laguna Seca obrnuo krug-dva u McLarenu F1 GTR koji je svoju besmrtnost stekao pobjedom u trci 24 sata Le Mansa.

U prošlomjesečnom intervjuu za specijalizovani portal Motorsport bivši profesionalni trkač i dvostruki prvak u Formuli 1 Finac Mika Hakkinen rekao je da ozbiljno razmatra mogućnost povratka u svijet automobilskih trka koji je napustio 2011. godine.

Prije donošenja konačne odluke "leteći Finac“ s vremena na vrijeme zavrti poneki rekreativni krug na najpoznatijim svjetskim stazama, a ovaj put se na stazi Laguna Seca „družio“ s legendarnim McLarenovim trkaćim LMGT1 modelom F1 GTR s kojim su 1995. godine Yannick Dalmas, Masanori Sekiya i JJ Lehto stigli do pobjede u generalnom poretku u trci 24 sata Le Mansa.

"Osjećam se kao pobjednik na Le Mansu“, rekao je Hakkinen nakon kruga u trkaćem automobilu čiji centralno smješten 6,1-litarski V12 motor (BMW) u LM specifikaciji raspolaže s nešto više od 600 konjskih snaga koje se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom ručnog mjenjača sa šest stepeni prijenosa.