|

Pogledajte i poslušajte kako ide i zvuči nova trkaća Corvetta

Pogledajte i poslušajte kako ide i zvuči nova trkaća Corvetta
6
E. L.
18.10.2019. u 15:04
6
komentara
6

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Promotivni videomaterijal u kojem glavnu ulogu ima Corvetta C8.R snimljen je na američkoj stazi Road Atlanta.
Paralelno s predstavljanjem Cabrio verzije osme generacije najpoznatijeg američkog sportskog automobila (s kojim po prvi put stiže centralno postavljen motor) Chevrolet je predstavio i trkaću Corvettu C8.R koja će od naredne sezone u trkama izdržljivosti nastaviti tamo gdje je stala njena prethodnica C7.R.


Promotivni videomaterijal snimljen je na američkoj stazi Road Atlanta i prilično dobro pokazuje "oružje“ s kojim će se tim Corvette Racing krajem januara premijerno pojaviti na trci izdržljivosti 24 sata Daytone.

Corvettu C8.R pokreće centralno smješten 5,5-litarski atmosferski V8 motor koji u skladu sa IMSA pravilnicima raspolaže s 500 konjskih snaga i 650 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na zadnju osovinu brine novorazvijeni 6-stepeni sekvencijalni mjenjač (Xtrac).

U odjelu koji je razvijao novu trkaću Corvettu tvrde da čvršći i krući C8.R u poređenju s odlazećim modelom C7.R ima bolje aerodinamičke osobine i raspored mase po osovinama. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi sa žestokom konkurencijom koja ih čeka na 24 sata Le Mansa.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...