{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela Preventova Škola tekstila

7.2.2014. u 11:59
9
Počela Preventova Škola tekstila
9
Počela Preventova Škola tekstila
U naredne četiri sedmice 20 polaznika će biti obučeno i spremno za tekstilnu industriju.
Preventova besplatna Škola tekstila počela je jučer. Ukupno 20 polaznika će u naredne četiri sedmice imati priliku da se upozna sa tekstilnom industrijom u Bosni i Hercegovini, trendovima i potencijalima.

Na kraju programa svi polaznici će dobiti certifikat koji potvrđuje da su obučeni sa setom određenih znanja i vještina, te će biti uvršteni u bazu potencijalnih zaposlenika Prevent Fabricsa, Preventove najmlađe članice koja je kreirala cijeli projekat.

Uvodno predavanje na otvaranju škole polaznicima je održao direktor Preventa Fabrics, Tarik Kadrispahić, koji je istakao kako je Prevent grupacija u regionu pionir u pokretanju proizvodnje tekstilnih materijala u poslijeratnom periodu.

"Kako ova grana industrije ima izuzetan razvojni potencijal, te s druge strane visoke standarde tehnologije i kvaliteta, nama je cilj da novijim metodama i mladim kadrom, zbog kojeg smo i pokrenuli ovu školu, napravimo dodatni iskorak", ističe Kadrispahić.

Student Mašinskog fakulteta Nedim Klipo, jedan od polaznika, kaže kako Prevent vidi kao svog potencijalong poslodavca. Dok, apsolventica Likovne akademije, na Odsjeku za produkt dizajn kaže kako se veseli praktičnom susretu sa tekstilnom industrijom.

"Tokom studija nismo imali prilike da se susrećemo direktno sa procesima proizvodnje tako da je ova škola prava stvar za sve nas koji smo željni novih znanja i daljeg usavršavanja", kaže Fatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: