Ambasador marke
9

Peugeot predstavlja monumentalnog lava

Klix.ba
Peugeot će na Sajmu automobila u Ženevi, 8. marta, predstaviti monumentalnog Lava. Predstavljena skulptura simbolizira ponos, snagu i izvrsnost ove marke s 200 godina bogate historije. Ovaj Lav je novi ambasador marke Peugeot, s kojim se također obilježava 160 godina postojanja amblemskog loga.

Peugeot predstavlja svog novog ambasadora na Sajmu automobila u Ženevi. Ovaj Lav je monumentalni umjetnički izraz, dug 12,5 m i visok 4,8 m. Kao amblem marke Peugeot već 160 godina, utjelovljuje ponos ove marke.

Ovo bezvremensko i spektakularno umjetničko djelo napravili su dizajneri Peugeot Design Lab. Njihova misija je staviti svu svoju stručnost te znanje i umijeće u službu kupaca.

"Dizajneri su u ovaj monumentalni Lav unijeli ikonski i bezvremenski dizajn s glatkim i oblikovanim površinama. Njegove spektakularne dimenzije naglašavaju čvrsti, moćan i nepromjenjivi karakter Lava. Njegovo držanje, stav, odlučno napredovanje bez agresivnosti je izraz spokoja i samopouzdanja u budućnost", rekao je Gilles Vidal, direktor dizajna Peugeot.