Nautika
7

Peugeot i Beneteau predstavljaju Sea Drive Concept

Klix.ba
Na temelju svjetskog uspjeha koji je polučio i-Cockpit® uz oko 4 milijuna korisnika, PEUGEOT danas svoju stručnost u ergonomiji vozačeva mjesta pruža vodećem svjetskom poduzeću za nautiku BENETEAU.

Kako bi donio više užitka i otkrio nove doživljaje, Peugeot sad već nekoliko godina duboko promišlja o vozačevu mjestu.

Iz te je potrage proizašao inovativni koncept unutarnjeg uređenja: Peugeot i-Cockpit. Čine ga sljedeći bitni elementi:

  • Kompaktni upravljač, najmanji na tržištu među svim segmentima, za jednostavnije upravljanje i izvanredne doživljaje u vožnji.
  • Instrumentna ploča u visini očiju na kojoj se prikazuju informacije u vidnom polju vozača omogućuje mu da ne skreće pogled s ceste i da se usredotoči na putanju vozila.
  • Velik dodirni zaslon na intuitivan način objedinjuje komande svih funkcija koje poboljšavaju udobnost (radio, klimatizacija...) i omogućuje prirodno upravljanje svom opremom vozila.

Tako je armaturna ploča iznenađujuće pročišćena, savremena i tehnološki napredna. Broj tipki sveden je na najmanju moguću razinu, što zajedno s primijenjenim plemenitim materijalima visokokvalitetne izrade naglašava posebnost kojom se odlikuje Peugeot i-Cockpit.

Gradeći na tom ekskluzivnom iskustvu PEUGEOT Design Lab želio je ići korak dalje i istraživati nova područja u sektoru nautike i motonautike, koji je izrazito drukčiji. A na tom području prirodan je bio susret marki PEUGEOT i BENETEAU.

Sea Drive Concept plod je suradnje između dvaju inovativnih programa, odnosno dijaloga između dva svjeta. Na prvi pogled, taj koncept odlikuje se različitim karakterističnim elementima kakve ima PEUGEOT i-Cockpit:

  • Kompaktni upravljač koji izravno proizlazi iz svijeta automobila. Kao i na posljednjim proizvodima marke sa znakom lava, njegova veličina osigurava jednostavno i ugodno upravljanje;
  • Velik dodirni zaslon od 17 inča na kojem se prikazuje sučelje Ship Control® i koji omogućuje trenutan pristup elektroničkim funkcijama broda;
  • Tablet koji se može skinuti, a prikazuje glavne informacije za navigaciju u vidnom polju kormilara;
  • Prekidači smješteni sa svake strane upravljača omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama

Sistem Ship Control® pravo je putno računalo ugrađeno u brod, te prati i pomaže u navigaciji, a pridonosi i ugodnijem boravku na brodu. A budući da je moguće više tableta lokalno povezati na ovaj sistem, svaki član posade može pristupiti svim ponuđenim funkcijama.