Nagrade
0

Peugeot 3008 najbolji u konkurenciji 46 modela

Sarajevo-x.com
Peugeot 3008 u Austriji je nagrađen priznanjem mjesečnog magazina "Autorevue" u kategoriji "Van". Magazin postoji već 40 godina, a dodjelu nagrada organizuje već osmi put.

Ove godine je u konkurenciji bilo 46 modela iz sedam država, dok je 25.000 čitalaca putem elektronske i zemaljske pošte slalo svoje glasove kako bi u svakoj kategoriji izabrali najbolje vozilo.

Pored priznanja u Austriji, 3008-ica je proglašena za "Kontinentalno vozilo u Irskoj za 2010. godinu", u organizaciji udruženja novinara autoindustrije (IMWA - Irish Motoring Writers Association).

Žiri se sastojao od 27 stručnjaka koji su svoje glasove dijelili prema nekoliko kategorija poput sigurnosti, inovativnosti, komfora, kvaliteti vožnje i cijene. Peugeot 3008 je prvi nosilac nagrade u kategoriji "Crossover godine", koji prevazilazi klasični segment vozila i predstavlja novu dimenziju užitka u vožnji.

Nove nagrade za Peugeot 3008 potvrđuju interesovanje vozača ali i komercijalni uspjeh koji je ovaj model postigao od samog lansiranja.