Nezaustavljiv pohod na segment srednje klase
0

Passat B7 uspješan i u BiH

Sarajevo-x.com
Sa više od 15 miliona prodatih primjeraka u prvih šest generacija, Volkswagenov Passat je jedan od najuspješnijih automobila svijeta.
Novi Passat sedme generacije nastavlja trend "bestsellera", pa tako i kupci u BiH posebno cijene pouzdanost Volkswagena, štedljive i potpuno nove dizelske motore, ali inovativnost ove marke. Sa 177 prodatih primjeraka u prvih 6 mjeseci 2011. godine Passat je potvrdio lidersku poziciju u B segmentu sa 32% učešća.

Passat B7 je na BiH tržištu prihvaćen iznad svih očekivanja, pri čemu je jedan od ključnih elemenata i znatno povoljnija cijena u odnosu na prethodnike, kao i nova puna četverogodišnja garancija na sva vozila. Najprodavaniji model u BiH je Passat sa 2.0 TDI motorom od 140KS i jedinstvenom cijenom od 48.200 KM do registracije sa visokim nivoom opremljenosti.

“Uprkos činjenici da segment srednje klase u Bosni i Hercegovini bilježi tek neznatan rast koji prati prosječni prirast tržišta novih vozila, sa novim Passatom već u ovom trenutku bilježimo prodajni rekord. Izvjesna je realizacija 340 Passata za 2011. godinu od ukupno oko 1.000 vozila u B segmentu koliko očekujemo da će sa krajem godine biti realizovano, i u konkurenciji čak 30 modela. To znači da će svaki treći prodati automobil u klasi biti Passat B7. U ove rezultate naravno nije uključen Passat CC koji dodatno realizaciju podiže na 450 vozila. Jedini problem sa kojim se trenutno suočavamo jesu znatno produženi rokovi isporuke, s obzirom da je jako interesovanje za ovim modelom i u ostalim zemljama.", izjavio je gosp. Ismir Omeragić, brand manager Volkswagen putničkih vozila za BiH.