Mnoštvo modifikacija
12

Ovo je Lamborghini Diablo s motorom koji je pokretao Chevrolet Corvette

DP
Italijanska egzotika u kombinaciji sa snagom Chevroleta je zapravo Lamborghini Diablo sa motorom iz Chevroletovog modela Corvette.

Lamborghini Diablo iz 1995. godine opremljen je LS3 V8 motorom Corvette, a potom se našao u prodajnom oglasu.

Vlasnik kaže da je nekada imao Diablo s V12 motorom. Odlučio je prodati automobil, jer prijeđena kilometraža smanjuje njegovu vrijednost. Nije želio tražiti praktičnije vozilo, već je odlučio kupiti Diablo s V8 motorom oštećenim u požaru. Izbacio je oštećeni motor, a na njegovo mjesto stavio Chevrolet GM LS3 V8 motor. Carcoops piše da je riječ o pouzdanoj varijanti u odnosu na Diablo V12, ali je jeftiniji i lakši za popravak i održavanje.

"Poslije osam godina osjećam se mnogo bolje. Ne treba brinuti o skupim dijelovima... ako ih je uopće moguće nabaviti", objašnjava vlasnik Diabla.

V8 motor sada ima 550 konjskih snaga, što odgovara motoru Lamborghini Diabla VT 6.0 iz 2001. godine. Riječ je o motoru s 12 cilindara, ali bez turbokompresora. Prijenos snage u LS3 motoru ostvaruje se ručnim mjenjačem Porschea 911. Tu je i diferencijal s ograničenim proklizavanjem koji prenosi snagu na zadnje kotače.

Osim promjena ispod haube, vlasnik se pozabavio i interijerom vozila. Ugradio je sjedišta s grijačima, držače za čaše i novo ozvučenje. Na automobilu su naplaci Lamborghini Murcielaga.

"Poslije završetka rada, uživao sam u vožnji Exotica od Nevade do Colorada i nazad. Potrošnja goriva kreće se oko 11,9 litara na 100 kilometara", objašnjava vlasnik.

Mjerač pokazuje da je automobil prešao 18.719 kilometara, ali nije jasno je li ova distanca prijeđena s novim V8 motorom ili je riječ o ukupnoj kilometraži. Cijena automobila je 105.000 dolara.