Premijera u srijedu
48

Ovako izgleda Audi A1 Sportback S Line

Klix.ba
Audi je pripremio teaser kampanju za nadolazeći A1, ali su se sada na internetu pojavile zvanične fotografije koje su "procurile" i otkrile njegov izgled.

Na fotografijama koje je objavio magazin Autotijd je žuti Audi A1 Sportback, odnosno njegova S Line verzija. Fotografije potvrđuju da će sljedeća generacija najmanjeg Audijevog modela biti ponuđena samo u petovratnoj verziji. Dizajn predstavlja zaista lijepu evoluciju u odnosu na odlazeći A1 te premium hatcbacku daje sportski izgled, čemu doprinose i veći usisnici na prednjem braniku i saćasta rešetka hladnjaka. Crna i žuta boja su odlična kombinacija, a dvostruke izduvne cijevi na stražnjem dijelu su zaista prave.

Oznaka 40 TFSI znači da pomenuti automobil pokreće motor snage između 167 i 201 KS. Audi je potvrdio da će nasnažniji Audi imati 200 KS, što vjerovatno znači da će hatchback iz B segmenta imati 2,0-litarski TFSI motor koji će dijeliti s Volkswagenovim Polom GTI u kojem razvija 200 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

Na fotografijama u galeriji je i sivi automobil, nešto slabiji A1 sa oznakom 35 TFSI. Ispod njegove haube se nalazi vjerovatno 1,5-litarski TFSI Evo motor koji isporučuje 150 KS i 250 Nm obrtnog momenta.

Unutrašnjost je očekivano ljepša u odnosu na VW Polo i SEAT Ibiza, a sadrži Audijev Virtual Cockpit i MMI Touch infotainment sistem lijepo integrisan u centralnu konzolu, štto znači da više nema ekrana koji nalikuje na tablet. Tehničke specifikacije još uvijek nisu dostupne, ali se vjeruje da A1 ima produženo međuosovinsko rastojanje kako bi putnici na stražnjim sjedištima imali više mjesta za koljena.

Premijera Audija A1 Sportback je zakazana za srijedu.