auto
12

Mercedes S-Klasa Pullman stiže 2015. godine

Klix.ba
Skice koje otkrivaju izgled Mercedesa S-Klase Pullman pojavile su se na internetu.

Prije nekoliko dana je kompanija Mercedes-Benz otkrila da radi na tri dodatne verzije S-Klase, a jedna od njih će biti Pullman, koji će biti na vrhu ponude. U prilogu su skice koje su nastale još u februaru 2013. godine, a sada su napokon ugledale svjetlo dana.

Verzija Pullman izgleda kao poprilično izdužena S-Klasa, a njena ukupna dužina iznosi 6,4 metra. Kompanija Brabus će biti zadužena za proizvodnju specijalnog modela, koji će imati 2+2+2 konfiguraciju sjedišta, sa četiri zadnja sjedišta, a taj prostor će biti fizički odvojen od prednjih sjedišta za veću privatnost.

Blindirana verzija je također u planovima Mercedesa, a bit će teška oko 5.300 kg. Može se očekivati i najskuplja S-Klasa sa početnom cijenom od 1,27 miliona dolara.

S-Klasa Pullman će biti predstavljena 2015. godine, ali će prije toga će biti predstavljena S-Klasa Maybach sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Dogodit će se to u novembru na Sajmu automobila u Guangzhouu. Godine 2016. se očekuje S-Klasa Cabriolet, koji će biti kompletirati najveću porodicu S-Klase u historiji.