Očekivano izdanje
16

Ovako bi u produkcijskoj formi mogao izgledati Alfa Romeo Tonale

D. B.
S obzirom na ogromnu popularnost crossovera i SUV-ova u posljednje vrijeme, model Tonale je upravo ono što kompanija Alfa Romeo treba plasirati na tržište uz postojeći Stelvio.

Kompaktni model je najavljen ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi predstavljanjem koncepta, ali nas je historija naučila da se produkcijski model razlikuje od njega.

Koncept
Koncept

Međutim, INDAV Design je napravio render koji pokazuje kako bi produkcijska verzija modela Tonale mogla izgledati. Izgled je malo "ublažen", prisutna su malo veća svjetla u odnosu na tanka koja ima koncept, donja rešetka hladnjaka je dobila par maglenki, a i dizajn je nešto promijenjen kako bi odgovarao jednom produkcijskom modelu. Nestale su i bočne kamere koje su zamijenjene konvencionalnim retrovizorima, kao i pop-up šteke na vratima umjesto kojih se nalaze standardne. Stražnja vrata i dalje imaju "skrivene" šteke, a to je karakteristika koju Alfini modeli imaju već duži niz godina.

Automobil na renderu ima i drugačije naplatke u odnosu na 21-inčne s retro dizajnom koje je imao koncept.

Render
Render

Stražnja svjetla su također malo veća u odnosu na koncept, a više nisu povezana ni svjetlosnom lajsnom koju je imao koncept na sredini vrata prtljažnika, nego je tu sada samo Alfin znak. Također, zamijenjeni su i završeci izduvnih cijevi.

Ako sve bude kako je planirano, crossover Tonale će se na tržištu naći 2020. godine te bi mogao postati najprodavaniji Alfin model. Tehničke specifikacije su zasad misterija, ali je poznato da će biti ponuđen s hibridnim pogonom baziranim na onom koji imaju Jeep Renegade i Compass.

Koncept
Koncept

Alfa do kraja 2022. godine planira imati veći SUV koji će zauzeti mjesto iznad modela Stelvio, a model MiTo bi trebao napraviti tranziciju u crossover. U tom intervalu se očekuje redizajnirana verzija modela Stelvio, kao i prostranija verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem.