auto
7

Ovako bi mogao izgledati novi Nissan Leaf

Klix.ba
Aktuelni Nissan Leaf definitivno nije među najljepšim električnim automobilima, no, to bi mogla promijeniti sljedeća generacija.

Koncept IDS predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine trebalo bi da bude najjasniji pokazatelj onoga što dolazi, a automagazin Motor1 je kreirao render koji otkriva kako bi nova generacija Leafa mogla izgledati. Naravno, render je baziran na pomenutom električnom konceptu.

Automobil na renderu karakterišu oštrije linije i prednji dio znatno agresivnijeg izgleda. Nova Micra je doživjela potpunu transformaciju, tako da bi se isto moglo dogoditi i Leafu.

Aktuelni Leaf je na tržištu prisutan već sedmu godinu, ali Nissan još uvijek ne najavljuje njegovog pravog nasljednika. Osvježeni model će stići 2018. godine.

Iako nije poznato kada će stići na tržište, druga generacija Leafa će dijeliti platformu sa sljedećim Renaultom Zoe. S obzirom na činjenicu da osvježeni model stiže sljedeće godine, druga generacija vjerovatno neće doći na tržište prije kraja desetljeća.