Najava neizbježnog
7

Ovako bi mogao izgledati Mercedes CLA Shooting Brake

Klix.ba
Kompanija Mercedes-Benz je prije nekoliko dana predstavila novu generaciju modela CLA, a poznati dizajner X-Tomi Design već je zamislio kako bi mogla izgledati Shooting Brake verzija.

No, nećemo morati baš dugo zamišljati, jer Mercedes definitivno planira svom fastback sedanu/četverovratnom coupeu pridodati Shooting Brake verziju. U prošlosti smo vidjeli nekoliko špijunskioh fotografija tako da je samo pitanje vremena kada će se "prava stvar" pojaviti.

Ipak, X-Tomi Design je kreirao render za CLA Shooting Brake baziran na crnom CLA sedanu s narandžastim ukrasima.

Render prikazuje prednji i bočni dio automobila, ali nažalost ne i stražnji dio gdje je CLA doživio najveće promjene. S obzirom na prošlogodišnje špijunske fotografije, CLA Shooting Brake će imati stražnja svjetla iz dva dijela koja će se produžiti na vrata prtljažnika. Registarske oznake su pozicionirane niže i svoje mjesto su našle na braniku.

Novi CLA Shooting Brake će biti veći i prostraniji od prethodnika, jer su svi drugi Mercedesovi modeli porasli, a među njima je i nova A-Klasa. Novi MBUX infotainment sistem će također biti dio automobila.