Mašti na volju
40

Ovako bi mogao izgledati Abarth 595e

D. B.
FIAT-ova nova generacija modela 500 će se prodavati ekskluzivno u električnoj 500e formi što raduje mnoge, ali šta će biti s fanovima postojećeg Abartha 595?

FIAT i Abarth još uvijek nisu otkrili ništa o elektrificiranom modelu 500 fokusiranom na performanse, ali s obzirom da će standardni 500e ubrzavati do 100 km/h za 9 sekundi, jasno je da ima prostora za snažniji model.

X-Tomi Design je napravio render kojim pokušava dočarati kako bi mogao izgledati model 595e, a automobil na renderu sadrži Abarthov prepoznatljivi dizajnerski jezik koji bi se mogao prenijeti i na električni hatchback.

To ne bi bila direktna zamjena za 595 koji svi poznajemo i većina voli, ali niža i snažnija verzija novog električnog modela 500e bi sigurno imala fanove, a možda i cijelu generaciju fanova.

Ako se nađe mjesta za bateriju veću od 42kWh koja se nalazi u standardnom modelu 500e, onda bi taj automobil imao ozbiljnu snagu. Kad se već mašta, električni motor smješten nazad bi omogućio snažan hatchback s pogonom na sva četiri točka.