Ovako bi mogao izgledati A3 Sedan, čeka ga žestoka konkurencija

Ovako bi mogao izgledati A3 Sedan, čeka ga žestoka konkurencija
17
D. B.
3.12.2019. u 12:50
4
komentara
17

dijeljenja
Ovako bi mogao izgledati A3 Sedan, čeka ga žestoka konkurencija
Volkswagen Grupa je podigla ljestvicu više novim valom kompaktnih automobila predstavljanjem osme generacije Golfa i četvrte generacije Škode Octavije. Postavlja se pitanje šta je pripremila za Audi A3.
Novi Audi A3 je primjećen tokom testiranja s manjom kamuflažom te se može zaključiti da će njegov biti evolucija u odnosu na odlazeći model. Ruski portal Kolesa.ru je digitalnim alatima uklonio kamuflažu te je kreirao rendere koji nagovještavaju izgled sljedećeg kompaktnog Audijevog luksuznog sedana.

Izgled nije iznenađenje s obzirom na poznatu politiku Audija kada je riječ o dizajnu, jer njemački proizvođači igraju na sigurno te i dalje ostvaruju odlične prodajne rezultate. Naravno, različitost začini život te bi neki ljudi voljeli više razlika, no kompanija ne može udovoljiti svima.S obzirom na to da Mercedes ima A-Klasu Sedan, to znači da će se Audijev sljedeći A3 Sedan suočiti sa žestokom konkurencijom, posebno zbog činjenice da je CLA poželjniji nego ikad prije, a BMW ima elegentnu novu Seriju 2 Gran Coupe.

Dok eksterijer ne donosi veće razlike u odnosu na odlazeći model, unutrašnjost je doživjela značajne promjene. MMI infotainment sistem u stilu tableta je zamijenjen ekranom osjetljivim na dodir koji je integrisan u centralnu konzolu.

Unutrašnjost je prostranija i luksuznija u odnosu na Golf, a poboljšana MQB platforma bi mogla pružiti više u odnosu na ostale modele koji je koriste. To bi moglo donijeti poboljšanje kada je riječ o prostoru u unutrašnjosti za putnike, kao i za prtljag. Ponuda motora za najmanji Audijev sedan će vjerovatno biti ista kao i u slučaju njegovih rođaka baziranih na MQB platformi, a trebala bi uključivati blagu hibridnu tehnologiju i plug-in hibridni pogon od samog početka prodaje.

A3 će debitovati početkom 2020. godine u Sportback varijanti u Evropi, a nakon toga će stići A3 Sedan. Model S3 je planiran za 2021. godinu, a RS3 dolazi nešto kasnije s petocilindričnim turbobenzincem koji će razvijati gotovo 400 KS.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...