Košta 98.000 dolara
33

Ovaj DeLorean DMC-12 je u skladištu od 1986. godine

D. B.
DeLorean DMC-12 je stekao slavu zahvaljujući filmu "Back to the Future", a jedan primjerak je u skladištu još od 1986. godine.

DeLorean je usred dramatičnog oživljavanja, a dok se čeka ostvarenje ambicioznih električnih planova, DMC-12 ostaje jedna od naintrigantnijih priča automobilske industrije.

DMC-12 se proizvodio između 1981. i 1983. godine, a dizajnirao ga je Giorgetto Giugiaro. Bio je to jedini model koji je u to vrijeme proizvodila kompanija DeLorean Motor Company, a poznat je postao zbog pojavljivanja u filmovima "Back to the Future".

Primjerak na fotografijama se prodaje na Floridi po cijeni od 98.000 dolara. U opisu oglasa se navodi da je automobil prešao svega 8.000 kilometara prije nego je parkiran u klimatizirano skladište 1986. godine. Zbog toga se nalazi u savršenom stanju, a kako bi se pripremio za prodaju, zamijenjena je pumpa goriva, svjećice, filter ulja, sistem dovoda goriva i rashladna tečnost, dok je rezervoar goriva detaljno očišćen. Kočiona kliješta su reparirana, a unutrašnjost je dobila novi strop.

Automobil je toliko originalan da su na njemu čak i Goodyear gume iz 1981. godine. Karoserija je u sjajnom stanju, dok u unutrašnjosti ima tek nekoliko pukotina i nabora na crnoj koži.

Vezani članci