auto
9

Otkriven izgled superautomobila SCG003S

Klix.ba
Kompanija SCG se polako priprema za predstavljanje produkcijske verzije superautomobila SCG003S na Sajmu automobila u Ženevi sljedeće godine, a sada je objavila zvanične fotografije.

Nakon niza teasera, kompanija Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) je konačno objavila zvanične fotografije svog produkcijskog automobila. SCG003S će doživjeti svoju svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2017. godine, a posjeduje poboljšani dizajn u odnosu na prototip koji je viđen nešto ranije.

SCG003S je posudio neke karakteristike od svog brata namijenjenog stazama za utrke. Oznaka S znači "stradale" i odnosi se na cestovnu verziju, dok oznaka C predstavlja "Competizione", odnosno verziju sa specifikacijama za staze.

Automobil pokreće 4,4-litarski V8 motor koji razvija 750 KS, a to je dovoljno za maksimalnu brzinu od 350 km/h. SCG je obećao da će njegov automobil biti najbrži u zavojima od svih ostalih koji su na tržištu. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno manje od tri sekunde.

Automobil će se ručno proizvoditi u Italiji, a karoserija će biti u potpunosti napravljena od karbonskih vlakana. Osim snažnog motora, aerodinamični dizajn će omogućiti vrhunske performanse.

Ograničena proizvodnja počinje sljedećeg ljeta, a informacija o cijeni zasad nema.

Vezani članci