auto
0

Osvježenje iz Škode uz "Fresh" paket opreme

Sarajevo-x.com
Škoda je za svoje kupce pripremila novi paket opreme pod nazivom "Fresh", dostupan uz novi redizajnirani model Fabije i to u dvije varijante.

Prva varijanta odnosi se na postojeću verziju opreme Classic. Na tu verziju opreme naručivanjem paketa opreme "Fresh" vozilo će između ostalog sadržavati: klima-uređaj – Climatic, radio, CD MP3 "Blues", četiri zvučnika, ABS, bočne zaštitne lajsne, podešavanje sjedišta vozača po visini, te električne podizače prozora.

Ukupna vrijednost navedene opreme je 3.056 KM.

Škoda Auto u saradnji sa Asa-Autom je osigurala da bh. kupci "Fresh" paket opreme dobiju besplatno.

Za osnovnu benzinsku varijantu ovog modela sa motorom 1.2 HTP/60 KS i paketom opreme "Fresh" kupac će izdvojiti 15.844 KM sa PDV-om, koliko košta i osnovna verzija facelift modela Fabia. Za isključivo ovaj model kao dodatna pogodnost pri kupovini u susret kupcima izašla je i Asa-Abanka-Leasing i to opcijom finansiranja sa 0% učešća i nominalnom kamatnom stopom od 6,9% , u okviru kojeg mjesečna rata na period od pet godina finansiranja iznosi 267,50 KM.

"Prošlogodišnji izvanredni rezultati prodaje akcijskog modela Fabia Plus su bili glavna smjernica da i ove godine omogućimo kupcima dodatne beneficije prilikom kupovine ovog najprodavanijeg gradskog automobila u BiH. S tim u vezi Škoda Auto u saradnji sa Asa Autom kao ovlaštenim uvoznikom Škoda vozila u BiH formirala je paket opreme koji će omogućiti svim potencijalnim kupcima da bez dodatnih troškova priušte sebi bogato opremljeno vozilo po pristupačnoj cijeni", istaknuo je Ibrahim Kaba, Škodin brend menadžer za BiH.

Druga varijanta odnosi se na verziju opreme Ambiente. Pored već bogate standardne opreme koju sadrži paket opreme Ambiente (klima uređaj, ABS, električni podizači prozora naprijed, prednja svjetla za maglu, zračni jastuk za vozača i suvozača), odabirom paketa opreme "Fresh" vozilo će posjedovati i podešavanje visine sjedišta vozača i suvozača, radio CD MP3 "Blues“, alarm i centralno daljinsko zaključavanje, srednji naslon za ruku naprijed, te Maxi Dot (board computer).

Kao i u prethodnoj varijanti ovaj paket opreme je besplatan, a ukupna ušteda prilikom odabira iznosi 1.537 KM. Cijena za osnovnu benzinsku varijantu ovog modela sa motorom 1.2 HTP/60 KS i paketom opreme "Fresh" iznosi 18.417 KM sa PDV-om.

Važno je napomenuti da paket opreme Fresh je moguće naručiti uz sve varijante benzinskih i dizelskih motora u verziji Classic i Ambiente.