Tretman "zatezanja bora"
38

Osvježeni Audi Q8 debituje 5. septembra, objavljen teaser

D. B.
Audi je najavio redizajniranu verziju modela Q8, koja će zvanično debitovati u septembru.

Osvježeni Q8 ćemo vjerovatno vidjeti na IAA Mobility sajmu u Minhenu, koji otvara svoja vrata 5. septembra. Kompanija Audi je objavila i jednu teaser skicu, koja prikazuje stražnji dio njemačkog coupe-SUV modela uz napomenu da će biti "veoma prepoznatljiv".

Q8 je prvobitno predstavljen 2018. godine, a pet godina kasnije je došlo vrijeme da brend iz Ingolstadta osvježi "povoljniji Lamborghini Urus". Iz Audija su rekli će prednja i stražnja svjetla imati "novi dizajn i funkcionalnost", a teaser zaista prikazuje novu LED grafiku za stražnja svjetla koja su zadržala formu pune dužine. Također, obećali su više opcija individualizacije nagovještavajući nove boje, dizajne felgi, detalja i materijala u unutrašnjosti.

Špijunske fotografije koje su se pojavile ranije također ukazuju da radikalnih promjena izgleda neće biti. Blage promjene se odnose na rešetku hladnjaka i usisnike na braniku poput onih koje ima nedavno osvježeni potpuno električni Q8 e-tron.

Očekuje se da će obnovljeni Q8 naslijediti i najnoviju tehnologiju kako bi držao korak s konkurencijom, a to su BMW X6, Mercedes-Benz GLE, Porsche Cayenne Coupe i Range Rover Sport.

Također, ponuda motora će uglavnom ostati ista, no očekuju se manja poboljšanja kako bi bili "čišći" i efikasniji. To uključuje i RS Q8 flagship visokih performansi, koji je prošlog mjeseca viđen na Nurburgringu, a koji će ostati u vrhu ponude.

Druga generacija modela Q8 očekuje se 2026. godine i bit će posljednji Audijev novi model s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem.

Vezani članci