{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opelu najzanimljivija ponuda Magne

S
22.5.2009. u 09:55
0
0
Opelu najzanimljivija ponuda Magne
0
Opelu najzanimljivija ponuda Magne
Foto: AFP/File
Premijer njemačke pokrajine Hesse u kojoj je sjedište proizvođača automobila Opel Roland Koch rekao je da je ponuda kanadsko-austrijske grupe Magna najprimamljivija za Njemačku, dok je ponudu italijanskog Fiata nazvao razočaravajućom.
Tri grupe, uključujući Magnu, Fiat i industrijsku holding kompaniju RHJ International predali su do isteka roka 20. maja ponude za kupovinu Opela ogranak posrnulog proizvođača General Motors.

Njemačko rukovodstvo treba da se sastane tokom dana u Berlinu kako bi raznotrili ponude.

"Mislim da je prema nekom rangu ponuda Mange najbliža nadama njemačke političke scene i radnicima Opela. Interesantna je ponuda i od finansijskog investitora iz grupe 'RHJ International. Mnogi su sigurno razočarani pošto je Fiatova ponuda daleko od onoga čemu su se mnogi nadali. To je takva ponuda da je potrebna, u slučaju da bude razmatrana, nova vrsta razmišljanja," rekao je Koh.

On je istakao da nijedna od ponuda neće sačuvati sva radna mjesta u Opelu, koji u Njemačkoj ima četiri postrojenja u kojima je zaposleno 25.000 radnika.

Prema njegovim riječima ponuda Magne je u pogledu očuvanja radnih mjesta i davanja jasne budućnosti Opela, ipak otišla najdalje od ostalih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: