Auto Bild
0

Opel najbolji evropski proizvođač automobila

Sarajevo-x.com
Prema istraživanju njemačkog auto magazina Auto Bild, Opel je proglašen najboljim evropskim proizvođačem automobila. Auto bild je u istraživanju obuhvatio 22 automobilska branda širom svijeta i na temelju dobivenih rezultata sastavio Izvještaj o kvaliteti. Opel je, isto kao i 2005. i 2006. godine, dobio najviše bodova u području pouzdanosti, dugoročne kvalitete i zadovoljstva kupaca.

Iz Auto Bilda poručuju da su za dolazak na vrh nužna poboljšanja tokom godina u svim područjima. Izvještaj o kvaliteti provodi se od 2001. godine sa svrhom otkrivanja nedostataka pojedinih automobila. Spomenuti izvještaj umjesto na nove automobile, fokusira se na vozila prosječne starosti između 3 i 7 godina.

Izvještaj o kvaliteti 2008. rangira automobilske brandove na temelju: rezultata istraživanja u koje je bilo uključeno 24.000 vlasnika automobila, rezultata TUV reportaža, jamstva koje dolazi uz automobil, pritužbi koje je zaprimio Auto Bild , garažnih testova i dugoročnih testiranja provedenih od strane redakcije Auto Bilda.

Novinari Auto Bilda bili su puni pohvala na račun Opel Astre 1.9 CDTI nakon održanog testiranja i prijeđenih 200.000 kilometara. “Opel najpouzdaniji brand – titula koju Astra zasluženo nosi.” Par mjeseci poslije Opel Astra OPC 2.0 Turbo sa 240 KS dobila je najviše ocjene u kategoriji sportskog automobila nakon testa od 100.000 kilometara. “Nije iskrsnuo ni najmanji problem koji bi naškodio njezinoj reputaciji. Takav uspjeh još nikada nije zabilježen u povijesti dugog testiranja.”

Naposljetku, u augustu ove godine njemački magazin “Auto motor i sport” nakon provedenog testa od 100.000 kilometara ocijenio je Zafiru 1.8 kao čvrst, pouzdan automobil pristupačne cijene.