auto
0

Opel Corsa je "AUTOBEST 2007"

FENA
Žiri sastavljen od 13 najcjenjenijih automoto novinara s rastućih tržišta srednje i istočne Europe dodijelio je Corsi titulu "AUTOBEST 2007", javljaju hrvatski mediji.

Novi je Opelov model bio prvi ispred Fiata Grande Punto i Peugeota 207.

"Posebno smo ponosni što je Corsa ponijela titulu upravo na ovim tržištima u usponu. Trenutno smo u toj regiji zaprimili više od 21.000 narudžbi, što je, vjerujemo, najbolji pokazatelj da su vozači prihvatili novu Corsu", izjavio je Alain Visser, izvršni direktor europskog marketinga za Opel/Vauxhall.

Dosad je ove godine na tržištima srednje i istočne Europe ukupno registrirano oko 4,2 milijuna vozila, od čega 150.000 otpada na Opelove modele, a trend je u porastu broja Opelovih vozila. Između siječnja i studenog 2006. samo u Rusiji i Rumunjskoj prodaja Opelovih automobila gotovo se udvostručila u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. U Ukrajini su prodajni rezultati porasli za nevjerojatnih 117 posto.

"Imali smo vrlo jaku konkurenciju i nije bilo lako. Nova Corsa isplivala je na sam vrh zahvaljujući njenoj iznimnoj vrijednosti koju vraća za uložena sredstva, a briljirala je i u mnogim kriterijima postavljenima od strane žirija", rekao je Dan Vardie, predsjednik AUTOBEST-a. "Nova Corsa predstavlja revoluciju u usporedbi s prošlom generacijom. Iza tog automobila stoji posve nova filozofija i to se, očito, isplatilo."

Kada je birao automobil koji će ponijeti titulu AUTOBEST, žiri je ocjenjivao 13 kategorija, a svaka je donosila određen broj bodova, ovisno o njenoj važnosti. Vrijednost za novac bila je vrlo važna kategorija pošto je donosila čak 60 od ukupno 240 bodova. Ostale ključne značajke ovisne o regiji, kao što je mreža ovlaštenih zastupnika, dostupnost servisa i rezervnih dijelova, potrošnja goriva, svestranost te veličina prtljažnog prostora, nosile su svaka 20 bodova.

Svi ti kriteriji zajedno donosili su preko polovice ukupnog broja bodova. Drugi važni elementi zajednički svim europskim državama, kao što su korištenje novih tehnologija, upravljanje, dinamika i sukladnost standardima za zaštitu okoliša, također su uzeti u obzir. "Vrijedan" 30 bodova, dizajn je također postao iznimno bitan kupcima u ovoj regiji.

Međunarodni AUTOBEST-ov žiri predstavlja gotovo sva važna tržišta u Europi koja bilježe rast. Organizacija je jedini nezavisni međunarodni žiri koji se fokusira na najbolju kupnju po mjerilima većine kupaca. Članovi ovogodišnjeg AUTOBEST-ovog žirija dolazili su iz 13 zemalja regije te je pokriveno tržište s više od 250 milijuna ljudi. Svaki član žirija je vrhunski automoto-novinar te cijenjeni stručnjak u svojoj zemlji. AUTOBEST je drugi po veličini nezavisni nadzorni žiri u Europi. Šesta svečanost AUTOBEST AWARDS CEREMONY održat će se početkom veljače 2007. u Poljskoj.