Oldtimer Rally
154

Oldtimeri uljepšali nedjelju u Sarajevu

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Tradicionalni Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održali su se i ove godine u Sarajevu, naravno ovaj put pod nešto drugačijim okolnostima, poštujući preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Zajedničkim snagama Old Timer klub Sarajevo i Old Timer klub Fojinica organizovali su ove nedjelje druženje starih automobila i njihovih vlasnika.

Ovogodišnja manifestacija je nešto drugačije forme nego inače, te je ovaj put organizovana kao Rally oldtimera, koji će po uzoru na svjetska takmičenja startati s razmakom od 30 sekundi. Njihov krajnji cilj je Fojnica, gdje će se održati ispit tačnosti za takmičare.

Ovogodišnji susret oldtimera i ljubitelja klasičnih automobila održava se danas, a početak manifestacije obilježilo je okupljanje učesnika ispred SCC-a (Sarajevo City Centra) od 9 sati, nakon čega je zakazan sam start relija.

Kolona automobila će se kretati od Sarajeva (SCC) preko Ilidže i Kiseljaka do Fojnice, gdje će se očekuje dolazak oldtimera iz Hercegovine. Zbog propisanih mjera i zdravlja učesnika i organizatora broj učesnika je ove godine bio ograničen.

Ovogodišnju manifestaciju podržalo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, kao i dugogodišnji partner ove manifestacije, BIHAMK.