Druženje s građanima
122

Oldtimeri uljepšali nedjelju u Sarajevu: Okupljanje završeno nagradama i zabavom

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Povodom dana Kantona Sarajevo ovog vikenda održani su susreti ljubitelja oldtimer automobila koji su uljepšali ulice Sarajeva, ali i zabavili brojne građane i ljubitelje automobila.

Old Timer Klub Sarajevo je i ove godine organizovao susrete starih automobila, a nakon dva dana druženja u Sarajevu, rally vožnje do Vareša i okolini grada susreti su okončani velikom zabavom ispred Narodnog pozorišta.

Tradicionalni Oldtimer susret Sarajevo održan je od 06. do 07. maja, gdje su učesnici iz raznih zemalja i sa zaista raznovrsnim historijski važnim automobilima pohodili glavni grad naše zemlje, ali i prirodne ljepote u okolini.

Glavni događaj - Velika gradska zabava, gdje su posjetioci mogli pogledati i slikati sva vozila, te svojim glasanjem odabrati automobil ovogodišnje manifestacije održan je u centru Sarajeva, ispred Narodnog pozorišta.

Atraktivan skup oldtimer automobila privukao je veliki broj građana, gdje su najmlađi mogli naučiti mnogo toga o slavnim i poznatim automobilima iz historije, dok su se oni stariji podsjetili nekih prošlih vremena. Kao i uvijek pažnju su jednako plijenile Zastave 101 kao i raritetni modeli Forda, Volva, Mercedesa, Peugeota, Opela, Renaulta, Mazde, FIAT-a, Volkswagena i mnogih drugih marki.

Na druženju i izložbi ispred Narodnog pozorišta uručene su i nagrade ovogodišnjih susreta, i to:

  • Grand Prix manifestacije (najljepši automobil po izboru stručnog žirija) - Ford Mustang Zimer, vlasnik Ibrahim Tinjak, Oldtimer klub Sarajevo

  • Najbolje restauriran automobil po izboru stucne komisije - Fiat 1100, vlasnik Filip Bjelica iz Subotice

  • Najstariji automobil - Mercedes iz 1939., vlasnik Ivan Teklić iz Našica

  • Najoriginalnija posada (milicija), Fiat 1300, Dževad Veredet iz Osjeka

Iz Old Timer Kluba Sarajevo ističu da su ove godine imali značajnu podršku pokrovitelja Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Federalnog Ministarstva kulture i sporta, te Ministarstva kulture i sport Kantona Sarajevo, ali i BIHAMK-a, kompanije Grand Automotive d.o.o. - Ford i Hotela BM International.