Limeni ljepotani
1.3k

Oldtimeri i ove godine uljepšali ulice Sarajeva

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Petnaesti Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održavaju se ovog vikenda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Susreti su počeli ispitima spretnosti u Vilsonovom šetalištu i izložbom ispred SCC prodajnog centra, gdje je pokazano oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana.

Kolona automobila će kroz ova dva dana prodefilovati ulicama Sarajeva. Tačnije, danas je održan ispit spretnosti i tačnosti u Vilsonovom šetalištu, nakon čega je upriličena izložba ispred SCC prodajnog centra.

Kao i prethodnih godina, nedelja 07. Maj, od 12h do 15h, je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu na Trgu ispred Narodnog pozorišta, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove "ulickane" četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje.

Ovogodišnju manifestaciju podržalo je Ministarstvo kulture i sporta Kantana Sarajevo, na čelu sa ministrom Mirvadom Kurićem.