{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oldtimer busom iz 1959. doputovao iz Berlina u Sarajevo

S
17.3.2011. u 22:13
0
14
Oldtimer busom iz 1959. doputovao iz Berlina u Sarajevo
0
U privatnu posjetu Sarajevu u srijedu je došao Ulrich Schröter, vlasnik firme "Grenzenlos Reisen" (u prevodu Bezgranično putovati), i to "makinom" proizvedenom 1959. godine. Riječ je o autobusu marke "Saurer", kojim i danas turisti putuju po Berlinu.
Radnici firme "Grenzenlos Reisen" ovaj su oldtimer autobus obnovili i restaurirali ručno i s ljubavlju. Vozilo se izvorno koristilo u Austriji u linijskom saobraćaju. Godine 2002. prilikom posjete Južnoj Njemačkoj vlasnik Ulrich Schröter otkrio je ovaj unikat/dragulj u ne tako dobrom stanju. Tokom sedam godina rada na restauraciji i oživljenju, konačno je 2009. godine uspješno završen (vraćen u život).

Autobus je danas istinski dragulj, i tehnički i vizuelno. Danas se može iznajmljivati za vožnje unutar i u bližem okrugu Berlina. Autobus ima 25 sjedećih mjesta za putnike, može se koristiti za snimanje filmova ili fotografisanje, nema reklame na sebi, tako da se može koristiti u bilo kojim scenama.

Vlasnik firme, koji je ovim autobusom doputovao iz Berlina do Sarajeva, otkrio je da je tokom putovanja imao nekoliko popravki, ali da je to i očekivao i bio spreman, jer je to je normalno za ovakav autobus na tolikoj distanci.

Toyota Yaris 4You

18.03.2011. u 14:55
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: