Druženje i takmičenje
589

Održan tuning show Back to the roots vol. 2: Mnoštvo posjetitelja i prelijepih automobila

D. B.
Foto: Tarik Šetić
Na parkingu ispred Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) protekle nedjelje je u Sarajevu održan tuning show pod nazivom Back to the roots vol. 2 (BTTR).

Manifestacija je privukla veliki broj posjetitelja i tuniranih automobila iz BiH, Srbije i Hrvatske. Program showa je bio upotpunjen raznim takmičenjima kao sto su Styling show, dB drag i druga takmičenja.

Okupljeni su mogli uživati u stotinama zaista lijepih automobila koji se svakodnevno ne viđaju na ulicama, jer su prerađeni za takmičenja. Najbolji četverotočkaši koji su dobili najviše ocjene sudija su bili nagrađeni unikatnim peharima izrađenim od klipova motora automobila i nagradama sponzora.

Brojka posjetilaca od oko 2.000 ljudi govori da je event bio dobro posjećen s obzirom na činjenicu da se dugi niz godina ništa vezano za tuning nije događalo u glavnom gradu BiH.

"Uspješno smo drugu godinu zaredom obilježili Tuning show Back to the roots vol.2, sam naziv događaja polako prerasta u brend i tradiciju, poznat je širom balkana, kada se negdje spomene Back to the roots u susjednim zemljama, ljude asocira prvenstveno na dobro društo, roštilj, vrhunsku organizaciju i pun parking prelijepih automobila. Pored sređenih automobila, na parkingu se mogao naći i veliki broj sponzora, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo, jer bi bilo teško organizovati ovako nešto bez pomoći i podrške istih. U planu imamo praviti Back to the roots vol. 3 i naravno da ponovo možete očekivati nešto što je orginalno i do sada neviđeno. Vec pocinjemo sa planovima za narednu godinu, jer nam je cilj da svake godine nadmašimo prethodnu i upotpunimo sadržaj s još boljom organizacijom. Ipak smo za još jednu godinu iskusniji". poručili su organizatori.