Oktanski spektakl
348

Održan street race u Mostaru: Adrenalin, miris benzina i spaljenih guma

Piše: D. B.
(Foto: Alen Mušanović)
Proteklog vikenda je u organizaciji AK Hercegovina održan AutoMoto Street Race Show Mostar 2017, koji je privukao veliku pažnju javnosti, kako ljubitelja četverotočkaša i dvotočkaša, snažnih i bučnih mašina, tako i onih koje je znatiželja navela da prisustvuju ovom događaju.

Mnoštvo trkača je sa svojim automobilima i motorima stiglo na Pistu Mostar, a njihova vozila i vještine na stazi posmatrao je veliki broj gledatelja. Program je trajao dva dana, u subotu i nedjelju.

Između utrka je bilo i popratnih sadržaja, a najviše pažnje je privukao Dejan Špoljar, koji je demonstrirao svoje vještine na motoru te je na pravi način zajedno sa svojom djevojkom zabavio prisutnu publiku. Također, pažnju su privukle i atraktivne djevojke, koje su obavile "sexy pranje" automobila.

Foto: Emir Taljanović
Foto: Emir Taljanović

Na street raceu je bilo takmičara iz mnogih bh. gradova, ali i iz susjednih država, a jedan od sarajevskih klubova je bio i AMK RacingTeam, koji je nastupio sa svojim Hondama (Honda CRX b18c, Honda CRX b16a, Honda Civic d16z6, Honda Civic Coupe d16z6, Honda EG Coupe d15b2).

Neki takmčari su se kućama vratili s trofejima, a nažalost bilo je i onih koji su doživjeli kvarove, pa su svoje mašine odvezli na šlepama kako bi ih popravili i spremili za neki novi nastup. I jedni i drugi ispraćeni su ovacijama i aplauzima.

Treba naglasiti odličnu organizaciju AK Hercegovina, koji je uz maksimalan trud uspio dovesti ovaj događaj na visok nivo.

U galeriji i videu pogledajte dio atmosfere iz Mostara.