U čast legendi
94

Objavljena kompilacija Gymkhana videa s Kenom Blockom

D. B.
Iako legendarni vozač Ken Block više nije s nama, sjećanje na njega će živjeti, a njegov Hoonigan tim je sada objavio Gymkhana kompilaciju dužine 2,5 sati.

Prvi Gymkhana video objavljen je 2008. godine, a Block je vozio Subaru WRX STI i ovim reli automobilom driftao praznom aerodromskom pistom. Klip je završen scenom u kojoj se Block okretao oko čovjeka koji je vozio seqway.

Lako je uočljivo da je serijal Gymkhana napredovao u kvaliteti produkcije, što pokazuje Gymkhana Two: The Infomercial, gdje se također pojavljuje Subaru. Međutim, u videu Gymkhana Three: Ultimate Playground, reli vozač je svoj Subaru zamijenio Ford Fiestom, automobilom koji je vozio i u četvrtom, petom i šestom videu. Gymkhana Five je zaista poseban video jer je snimljen na ulicama San Francisca. Ipak, najviše će se pamtiti sedmi video, jer se u njemu prvi put pojavljuje Hoonicorn, potpuno prilagođeni Ford Mustang koji je imao glavnu ulogu u seriji ostalih videa koje su snimili Block i Hoonigan tim, uključujući Climbkana One snimljen na Pikes Peaku, kao i u videu Gymkhana Ten.

Ova kompilacija uključuje i video CLimbkhana Two snimljen na planini Tianmen u Kini, a dio nje su i Electrikhana One i Two snimljeni u Las Vegasu i Mexico Cityju.