Stiže ove godine
3

Objavljen teaser redizajnirane Hyundaijeve Kone u sportskom N Line ruhu

D. B.
Hyundai se priprema za predstavljanje unaprijeđene verzije svog najmanjeg SUV-a,a to je model Kona, rival Škodinog Kamiqa koji stiže na tržište ove godine.

Hyundai je objavio teasere redizajnirane Kone kako bi nagovjestio njen izgled. Poznato je da će izgledati šire te da će imati nos inspirisan ajkulom. Vide se i tanja dnevna svjetla i tri sportska otvora ispod poklopca motora koji će biti prisutni na N Line verziji crossovera.

Iz južnokorejske kompanije kažu da će Kona N Line imati sportski izgled inspirisan trenutnom ponudom N Line modela. Dobit će veće usisnike zraka i prednji branik agresivnijeg izgleda, crnu saćastu rešetku hladnjaka s N Line oznakom, a očekuju se i suptilne promjene bokova i stražnjeg dijela. Svjetlosni potpis LED stražnjih svjetala je dio nove Kone, a u ponudi će se naći veći izbor felgi i boja karoserije.

Tehnički detalji su zasad tajna, ali se očekuje nova infotainment tehnologija, kao i digitalni instrument klaster.

Što se tiče motora, Hyundai nastavlja koristiti svoju 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju. Zadržat će se i plug-in hibrid, a i električna Kona će ove godine proći facelift tretman.

Što se tiče dugoočekivane Kone N s 247 KS, ovaj model će biti predstavljen 2021. godine.

Vezani članci