Predstavljanje u januaru
2

Objavljen teaser Mercedesa CLA uoči debija na CES-u

Klix.ba
Na ovogodišnjem Consumer Electronics Showu je kompanija Mercedes predstavila svoj novi MBUX infotainment sistem, a na istom događaju naredne godine će predstaviti svoj novi model CLA.

Radi se o drugoj generaciji modela CLA koju će javnost vidjeti na CES-u. To je možda nekima čudno jer se radi o sajmu fokusiranom na tehnologiju, ali ima smisla jer se premium automobili pretvaraju u kompjutere na točkove.

CLA će poslužiti kao bolja i skuplja alternativa A-Klasi Sedan, a CES je odabran jer Mercedes želi predstaviti i novu tehnologiju vezanu za MBUX. Iako je prije samo godinu dana naslijedio sistem COMAND, MBUX već uči nove trikove. Sve o tome ćemo saznati 8. januara kada CLA bude premijerno predstavljen na CES-u.

CLA će biti sedan s nešto elegantnijim profilom zahvaljujući lagano padajućnoj liniji krova, a entuzijasti se nadaju i još nekim razlikama u dizajnu u odnosu na A-Klasu Sedan. Automobil će biti ponuđen s nizom dizelskih i benzinskih motora, a nešto kasnije se očekuje i snažniji CLA 35 koji će imati nešto više od 300 KS te CLA 45 sa više od 400 KS.