Četvrta generacija
8

Objavljen teaser Hyundaija Santa Fe, debituje u Ženevi

Klix.ba
Dosad smo imali priliku vidjeti nekoliko špijunskih fotografija, a sada je kompanija Hyundai objavila teaser četvrte generacije modela Santa Fe.

Teaser prikazuje bočni profil redizajniranog SUV-a sa istaknutnom gornjom linijom koja se proteže od tankih prednjih svjetlosnih sklopova pa do stražnjih svjetala koja se šire na bokove. Iako se ne vidi na teaseru, zna se da će rešetka hladnjaka biti prilično velika, barem je to najavio prototip.

Detalja zasad nema, no, Hyundai je obećao da će novi SUV imati Rear Occupant Alert sistem, koji će pratiti stražnje sjedište i putnike te obavijestiti vozača ukoliko oni pokušaju izaći iz automobila. Ta tehnologija će biti jedan od sigurnosnih noviteta koje donosi četvrta generacija modela.

Poboljšan je i sistem upozorenja na sudar, tako da će biti na raspolaganju automatski sistem kočenja zadužen za zaustavljanje automobila ukoliko nešto pođe po zlu u situaciji kada se vozilo kreće unazad.

Hyundai je obećao i da će objaviti prve zvanične fotografije u februaru, a predstavljanje će biti upriličeno na Sajmu automobila u Ženevi u martu. Plan kompanije je da se SUV s tri reda sjedišta razlikuje od modela Santa Fe Sport s dva reda sjedišta, jer ih mnogi kupci nisu mogli razlikovati.

Vezani članci