Stigla najmanja Alfa
0

Zvanično predstavljena Alfa Mi.To

Sarajevo-x.com
Iako je već najavljena, a zahvaljujući prvim fotografijama i prilično poznata, Alfa Romeo je tek sada u javnost pustila detaljnije fotografije i podatke o svom najnovijem modelu. Sasvim je jasno da, iako će Mi.To biti najmanji model u ponudi, se sve čari i prednosti Alfa Romea podrazumjevaju i u ovom modelu.

Mini Cooper i ostatak lifestyle društva gradskih automobila uskoro će dobiti vrlo žestokog konkurenta, i to iz zemlje gdje su stil i dizajn osnova gotovoa svega. Alfa Romeo Mi.To dobila je ime po skraćenicama Milana i Torina, dva grada u kojima će se proizvoditi, pa iako je ime neobičnije i „hladnije“ od najavljenog imena Furiosa sasvim je jasno da za italijanski stil veličina pakovanja nije problem.

Zahvaljujući činjenici da je Mi.To dizajniran po uzoru na prelijepi i ekskluzivni 8C Competizione kupe uskoro će ulice pretrpanih evropskih metropola biti bogatije za jedan automobil koji će svakako biti odmor za oči u sivilu konfekcijskog i futurističkog dizajna.

Alfa Mi.To cilja na kupce između 18 i 30 godina starosti, te će uz odličan izgled sa dva benzinska motora i jednim dizelašem vjerovatno imati šta ponuditi većini kupaca te ciljane grupe. Osnovni model biće pokretan 1.4 benzinskim motorom sa 78 KS i 125 Nm obrtnog momenta, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 12,3 sekunde, te je jasno da sa ovim motorom Mi.To i neće imati performanse sa kojima bi se njen vlasnik mogao pohvaliti. Mnogo bolji izbor biće 1.4 16v turbo benzinac čijih 155 KS i 206 Nm zbuče itekako ozbiljno i sportski. Sprint do 100 km/h za samo osam sekundi i maksimalna brzina od 215 km/h su svakako vrijedni poštovanja u ovoj klasi. Za štedljive u ponudi će biti i 1.6 JTDM turbodizelaš, ali uz manju potrošnju sa 120 KS i 280 Nm Mi.To će i sa ovim motorom biti vrlo brz i zabavan automobil.

Naravno, u skladu sa dinamičnim nastupom Mi.To će se nuditi samo u trovratnoj verziji, a u prodajne salone širom svijeta, osim SAD-a, najmanja Alfa bi trebala stići već tokom jula ove godine.