S80 Executive i V70 R-Design
0

Vrhunska Volvo limuzina i savršen sportski karavan

Sarajevo-x.com
Volvo modeli S80 i V70 stižu u dvije profinjene nove verzije stvorene za kupce koji streme automobilima s ekskluzivnim izgledom i individualnim stilom. Vrhunska limuzina S80 Executive donosi jedinstvene dizajnerske detalje i bogatu opremu koji će dodatno učvrstiti poziciju ove limuzine kao automobila vrhunske klase. A Volvo V70 R-Design daje ionako elegantnom karavanu snažniji sportski karakter.

"Oba automobila stvorena su za sve veći broj kupaca koji žele skrojiti automobil po svojim individualnim ukusima. Executive verzija S80 modela zrači luksuzom, dok naši R-Design modeli donose dodatni sportski gard", napominje Lex Kerssemakers, stariji dopredsjednik odjela za strategijski razvoj proizvoda i serijsku proizvodnju modela pri Volvo Car korporaciji.

Volvo S80 najekskluzivnija je Volvo limuzina, a njena Executive verzija donosi dodatne detalje koji naglašavaju ljepotu skandinavskog dizajna i profinjenu udobnost prostranog sedana. Amblem s oznakom Executive donosi diskretan znak da se ovdje radi o Volvu S80 koji iskače od uobičajenih normi. Unutrašnjost ovog unaprijeđenog modela donosi kožnu komandnu ploču dostupnu u dvije boje: espresso smeđoj i zagasito crnoj. Od detalja interijera, koji modelu S80 Executive daju ekskluzivan karakter, vrijedi istaknuti ventilisana sjedišta od meke kože s masažnom funkcijom, kožne panele na vratima, integrisani analogni sat na komandnoj ploči i aluminijski spremnik na centralnoj konzoli.

Posebno dizajnirani tepisi dodatno osnažuju dojam suzdržane ljepote. A kao opcija nudi se i mogućnost ugradnje hladnjaka na stražnjem sjedištu što, u kombinaciji s kompletom švedskih čaša od kristalnog stakla, doprinosi osjećaju nenadmašnog luksuza i udobnosti.

Posebno dizajnirani detalji, te novi točkovi s Ixion naplacima

Volvo V70 u R-Design izdanju dolazi s mnoštvom posebno razvijenih dizajnerskih detalja interijera i eksterijera. Vanjština modela ukrašena je jedinstvenim dizajnerskim detaljima na prednjem dijelu kao što su indikatori skretanja s LED diodicama integrisanim u bočne retrovizore sa svilenkastim metalnim prekrivačima. A tu je i jedinstveni točak s dijamantnim "Ixion" naplacima od 18 inča. Interijer modela donosi kožne presvlake u zagasito crnoj boji, kožom obrubljenu ručicu mjenjača, te crne podne tepihe s kontrastnim prošivima. V70 R-Design dostupan je uz širok raspon pogonskih agregata među kojima se ističe 1.6-litarski DRIVe dizel s emisijom CO2 ispod 119 g/km.

Volvo Sensus - ergonomski high-tech sistem informisanja

Oba modela - i S80 Executive i V70 R-Design - opremljeni su s posljednjim Volvo sistemom zabave i informisanja Volvo Sensus. Ovaj sistem prezentira sve informacije na ekranu u boji od 5 ili 7 inča na prednjem dijelu centralne konzole. Ekran je pozicioniran visoko kako bi vozač s lakoćom mogao držati pogled na cesti i saobraćaju ispred sebe.

"Briga za dobrobit vozača i putnika u samoj je srži skandinavske filozofije. A jedinstvene nove verzije Volva S80 i V70 označavaju novi iskorak Volva u našem nastojanju da postanemo automobilska marka koja najbolje odgovara zahtjevima savremenih vozača za prestižom", ističe predsjednik i izvrši direktor Volvo Car korporacije Stefan Jacoby.

Vezani članci