Unikatan izgled
6

Više od običnog terenca: Xerocole, vozilo koje ne zna za prepreku

DP
Foto: Printscreen Youtube.com / CarSlideshows
Foto: Printscreen Youtube.com / CarSlideshows
Kompanija koja se bavi luksuznim tuningom automobila, Mansory, otkrila je svoj novi proizvod pod nazivom Xerocole, UTV vozilo temeljeno na modelu Maverick X3.

Unikatnog izgleda, razvijen po modelu terenca za Dakar Rally, Maverick X3 sa svojih 195 konjskih snaga, vozilo je koje nudi mogućnost upotrebe i po najzahtjevnijim terenima.

Mansory je ovo vozilo uspio podići na višu razinu unaprijedivši standardni Rotax Ace 0,9-litarski trocilindrični motor s turbo punjačem, tako da razvija 222 konjske snage, navodi Hype Beast.

Osnovna verzija vozila, nakon dorade Mansoryja, obogaćena je upotrebom karbonskih vlakana kojima je tretiran krov vozila, B-stupovi, bočne strane, kao i hauba.

Unutrašnjost kabine svedenog dizajna osvježena je kombinacijom kože i Alkantare kojima su obložena sportska sjedala, uz unošenje narančastih detalja, dok je i potpuno novi volan u potpunosti obložen karbonskim vlaknima.

S vanjske strane vozila dodatno se ističe i četverostruka ispušna cijev, kao i posebni sustav vješanja koji konstruira Mansory.

I dok cijena po kojoj će se ovo vozilo prodavati nije poznata, ono što je sigurno je da će biti viša od 29.599 dolara, koliko treba izdvojiti za osnovnu verziju Maverick X3.