Prvo cabriolet izadnje
0

Uskoro i cabrio Fiesta?

Sarajevo-x.com
Iako nova generacija Ford Fieste još nije imala svoju zvaničnu premijeru, već su počele „curiti“ informacije o novim verzijama. Tako nakon Zetec S modela već postoje neke informacije o cabriolet modelu, koji će biti po prvi put u ponudi Forda unutar ove klase.

Veliku pažnju koju je nova Fiesta privukla na predpremijerama u Fordu svakako žele iskoristiti na najbolji mogući način, i što duže nastaviti interesovanje za novim modelom. Prema trenutnim i još uvijek nezvaničnim najavama iz Forda, Fiesta cabriolet bi trebala stići kroz 18 mjeseci, te sa sobom donijeti nekoliko osvježenja u klasi gradskih mini kabrioleta.

Prije svega, pomodni tvrdi preklopni krov na coupe-cabriolet modelima neosporno je praktičan i savremen detalj koji objedinjuje afinitete i prema kupeima i prema kabrioletima, ali je jednako tako jasno da je to rješenje postalo i previše upotrebljivano i razvikano, gotovo i istoj mjeri kao i bijela boja ili hromirane flege.

Zbog toga, ali i zbog znatne uštede na težini, a i samim troškovima proizvodnje, u Fordu su odlučili da se vrate klasičnom mekanom preklopnom krovu, te će tvrdi preklopni krov ostati prisutan samo kod Focusa coupe-cabriolet. Bez obzira na to, Fiesta će definitivno biti atrakcija, izrada konstrukcije krova biće također posvećena tome da zadrži atraktivnu bočnu liniju ovog gradskog automobila.

Ponuda motora će biti, jasno, prekopirana iz palete standardnog modela, dok se očekuju nešto bogatiji paketi opremljenosti i bolje kombinacije materijala u unutrašnjosti. U svakom slučaju, Ford sa novom Fiestom očito ima velike planove, te će ova generacija definitivno biti najbogatija po raznovrsnosti ponuđenih modela i verzija.