{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Fordu razmišljaju o dizelskoj, hibridnoj i električnoj verziji Mustanga

9.12.2013. u 13:35
0
3
U Fordu razmišljaju o dizelskoj, hibridnoj i električnoj verziji Mustanga
0
Direktor Fordovog globalnog odjela za pogonske grupe Bob Fascetti otkrio je da kompanija uveliko razmišlja o Mustangu koji bi bio pokretan štedljivijim motornim opcijama, poput dizelske, hibridne ili električne, sve u duhu smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih izduvnih gasova.
U ovom trenutku novi Mustang može se dobiti sa jednim od tri benzinska motora (3,7-litarski V6, 2,3-litarski četverocilindarski EcoBoost i 5-litarski V8), ali u toku njegove produkcije automobil bi mogao biti ponuđen sa nekom od spomenutih, osjetno štedljivijih opcija.

Fascetti je prilikom otkrivanja novog Mustanga rekao da u Fordu analiziraju mogućnost skorog uvođenja novih motornih opcija koje bi se uklopile u trend štednje.

Uz uvođenje novih motora u Fordu smatraju da se štednja goriva i smanjenje emisije CO2 može postići i korištenjem novih automatskih mjenjača sa devet ili deset stepeni prijenosa koji bi zamijenili sadašnje 6-stepene opcije, ali se još ne zna kada bi Mustang trebao dobiti jedan od takvih mjenjača.

Ford nije objavio podatke o potrošnji goriva novog Mustanga, ali spekuliše se da je novi Mustang najštedljiviji do sada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: