|

U Fordu razmišljaju o dizelskoj, hibridnoj i električnoj verziji Mustanga

U Fordu razmišljaju o dizelskoj, hibridnoj i električnoj verziji Mustanga
0
Klix.ba
9.12.2013. u 13:35
3
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Direktor Fordovog globalnog odjela za pogonske grupe Bob Fascetti otkrio je da kompanija uveliko razmišlja o Mustangu koji bi bio pokretan štedljivijim motornim opcijama, poput dizelske, hibridne ili električne, sve u duhu smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih izduvnih gasova.
U ovom trenutku novi Mustang može se dobiti sa jednim od tri benzinska motora (3,7-litarski V6, 2,3-litarski četverocilindarski EcoBoost i 5-litarski V8), ali u toku njegove produkcije automobil bi mogao biti ponuđen sa nekom od spomenutih, osjetno štedljivijih opcija.

Fascetti je prilikom otkrivanja novog Mustanga rekao da u Fordu analiziraju mogućnost skorog uvođenja novih motornih opcija koje bi se uklopile u trend štednje.

Uz uvođenje novih motora u Fordu smatraju da se štednja goriva i smanjenje emisije CO2 može postići i korištenjem novih automatskih mjenjača sa devet ili deset stepeni prijenosa koji bi zamijenili sadašnje 6-stepene opcije, ali se još ne zna kada bi Mustang trebao dobiti jedan od takvih mjenjača.

Ford nije objavio podatke o potrošnji goriva novog Mustanga, ali spekuliše se da je novi Mustang najštedljiviji do sada.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...