Noviteti
11

U Evropu stiže Jeep Wrangler Rubicon X

Klix.ba
Jeep je za evropska automobilska tržišta pripremio ekskluzivan Wrangler sa posebnim paketom opreme pod nazivom Rubicon X.

Baziran na paketu opreme Rubicon, Rubicon X je prepoznatljiv po crnoj masci hladnjaka i poklopcu motora sa dvostrukim usisnikom.

U odnosu na standardni model, stakla su u ovom slučaju osjetno više zatamnjena, pokrov rezervnog točka je u boji karoserije, a uz crni poklopac rezervoara za gorivo crne su i 17-inčne aluminijske felge.

Wrangler je moguće dobiti sa troje ili petero vrata. Na raspolaganju je i pomični krov sa panelima koji se mogu u potpunosti skinuti. Kožom obložena sjedišta moguće je dobiti u crnoj ili crvenoj boji, a uz prednji par kao standardan dio opreme stižu i grijači.

U standardnu opremu spada i kožom obložen upravljača, kao i 'Uconnect' infotainment sistem kojim se upravlja preko 6,5-inčnog displeja osjetljivog na dodir. Kapacitet hard diska iznosi 40GB.

Wrangler Rubicon X u evropske prodajne salone trebao bi stići u drugom kvartalu i nudit će se uz dvije pogonske opcije: 2,8-litarski turbodizelski motor sa 200 KS i 460 Nm obrtnog momenta i 3,6-litarski V6 Pentastar benzinski motor koji razvija 284 KS i 347 Nm obrtnog momenta. Prenos snage u oba slučaja povjeren je 5-stepenom automatskom mjenjaču.