{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TVR se vraća na scenu: Novi sportski automobil bit će predstavljen u septembru

20.3.2017. u 15:51
4
6
TVR se vraća na scenu: Novi sportski automobil bit će predstavljen u septembru
4
TVR se vraća na scenu: Novi sportski automobil bit će predstavljen u septembru
Britanska automobilska kompanija TVR na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu predstavit će svoj novi sportski Coupe s kojim se nakon višegodišnje pauze vraća na automobilsku scenu.
Više od godinu TVR najavljuje svoj povratak na automobilsku scenu sa sportskim Coupe automobilom koji bi u produkcijskom izdanju opet mogao nositi legendarni naziv Griffith koji je TVR na svojim automobilima koristio od 1963. do 1967. godine.S najavljenom zvaničnom svjetskom premijerom koja je zakazana za jesenji Sajam automobila u Frankfurtu u ovom trenutku se zna da će retro oblikovan Coupe (u čijem razvoju učestvuje i slavni britanski dizajner Gordon Murray) pokretati naprijed smješten atmosferski V8 motor koji bi trebao raspolagati sa više od 400 KS, a za TVR ga je razvila renomirana kompanija Cosworth. Za distribuciju spomenute snage na zadnju osovinu zadužen je ručni mjenjač.

Masa automobila trebala bi iznositi oko 1.200 kilograma, od 0 do 100 km/h stizat će za manje od četiri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 322 km/h. U planu je i Cabrio verzija.Cijena premijerne edicije iznosi oko 104.000 eura, a prvi bi primjerci do kupaca u najboljem slučaju trebali stići u drugoj polovini naredne godine, jer TVR-ova nova tvornica u Walesu neće biti operativna prije početka naredne godine.

TVR-ov novi sportski automobil (u završnoj fazi) do sada su uživo mogli vidjeti samo oni koji su za njega već izdvojili traženi predujam, a u TVR-u (koji je svoj posljednji model Sagaris napravio 2006. godine) kažu da je oko 400 kupaca na taj način već rezervisalo svoj primjerak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: