Uoči premijere
4

TVR nastavlja svoju teaser kampanju

Klix.ba
Mjesec dana prije povratka na scenu sportskih automobila visokih performansi iz britanske automobilske manufakture TVR, stigla je još jedna teaser fotografija na kojoj se vidi ručica mjenjača i djelić kožom obložene centralne konzole.

TVR ove godine obilježava 70. rođendan, a jubilej će biti iskorišten za predstavljanje novog ultrasportskog modela kojim se britanska manufaktura nakon 12 godina pauze ponovo vraća na svjetsku automobilsku scenu.

Na posljednjoj objavljenoj teaser fotografiji na kojoj je u prvom planu ručica mjenjača TVR je, definitivno, potvrdio da će novi automobil (u čijem je nastanku veliku ulogu odigrao čuveni Gordon Murray) za prijenos snage motora na zadnju osovinu koristiti ručni mjenjač.

U TVR-u tvrde da će naprijed postavljen Cosworthov 5-litarski V8 motor, čija snaga još uvijek nije zvanično objavljena, ponuditi dovoljno potencijala da Coupe dvosjed (koji još uvijek nema zvaničan naziv) od 0 do 100 km/h stiže za manje od četiri sekunde i dostigne 322 km/h.

Murray je otkrio da masa automobila neće prelaziti 1.250 kilograma, a novi TVR (čija cijena u prvoj ediciji iznosi 103.000 eura) premijerno će biti predstavljen 8. septembra na izložbi Goodwood Revival Earls Court.

TVR
Vezani članci